Stress gör att du åldras snabbare.

Det är kanske inte vetenskapligt bevisat men jag tror endå att det ligger en viss logik i följande; Om du stressar kommer du att åldras snabbare.
Och vad grundar jag denna teori på? Jo, jag tror helt enkelt att om du stressar så kommer stressen att sprida sig ner på cellnivå, det skulle i såna fall innebära att om du har bråttom genom tillvaron så "tror" dina celler att det är så snabbt som tiden går och cellerna "ökar takten" på sina processer och bryts ner snabbare,,,om du förstår hur jag tänker.
Din kropp trappar upp sin åldringsprocess i samma takt som du väljer att leva ditt liv.
Lever du under stress så lever du troligtvis ohälsosamt i övrigt också med mindre och sämre sömn, slarv med matvanor och näringsintag etc vilket sammantaget försämrar din livskvalite i det stora hela och alltså påskyndar ditt åldrande.
Att träna och motionera bör vara en naturlig del av livet. Att motionera GER energi hur märkligt det än låter och att införa några motionspass i veckan ger också en god sömn så det är bara fördelar, vilket innebär att alla ursäkter för att utesluta motion och träning ur är dåliga :) Att inte ha tid till exempel! Ta dig tid - Du ska ju sluta stressa nu, eller hur? Så, dagens tips är alltså; coola ner, softa och njut av din stund på jorden. Gör träning, motion och näringsrik kost till en naturlig del av vardagen så blir du friskare, snyggare och får högre livskvalite på alla sätt.

Kommentarer

Populära inlägg