Detox till vardags.


Att Vatten har en renande verkan på kroppen det vet ju alla!,,,eller?
Endå dricker de flesta på tok för litet. Törst är ett bevis på att du druckit alldeles för litet, det låter naturligtvis självklart men eftersom kroppen består till 75% av vatten så är själva törsten ett tecken på att kroppen skriker och lider av uttorkning. När du kommit till den punkten att du känner törst så betyder det att du torkat ut kroppen i allt för hög grad, allt för länge.
Att ha en kanna vatten nära till hands är ett enkelt tips att följa för detta med kontinuerlig vätsketillförsel fungerar naturligt renande för kroppen och sköljer kroppen inifrån - och renar från slaggprodukter.
Och med "vätsketillförsel" menar jag just vatten, naturligt, rent vatten från kranen (vilket vi svenskar faktiskt fortfarande har lyxen att kunna njuta av fortfarande) Och - när du har möjlighet så ta med dig en dunk källvatten hem från nån kallkälla i skogen, så får du i dig mineraler också. Super-nyttigt.
Kaffe ska man som du säkert vet, dricka med måtta. Och läsk och juicer likaså eftersom de är sockerbomber.

Alkohol - är definitivt ingen törstsläckare. Faktum är att alkohol skapar törst. Det är troligtvis därför många får alkoholproblem eftersom de dricker alkohol - och så torkar alkoholen ut kroppen, man blir törstig - och så häller man i sig mer alkohol för att släcka törsten. No,no. Varva med ett glas vatten då och då på festerna istället.

Att sköta detta med vattendrickandet brukar ge effekt i form av finare hy, minskade rynkor och blemmor, klarare ögon och minskat midjemått - inom en månad, så; om du verkligen vill se effekten så ta foton på dig; före din "vattendetox" och efter en månad.

Rödbetor har en renande effekt på njurar, lever och blod. Rödbetsjuice börjar bli populärt och speciellt bland atleter och idrottsmän som utövar sport där god kondition är a och o eftersom rödbetor även påverkar syret och syretillförseln positivt och snabbt. Det sägs ha så god effekt att man ska börja med ytterst små mängder om man inte är van.
Själv brukar jag riva ett par rödbetor blanda det med matyoghurt och rödlök - och servera till maten. Jättegott! Och supernyttigt.

Man ska egentligen inte behöva "detox" - vatten, rödbetor, mindre kaffe och alkohol osv ska vara en del av vardagen, alltid.

Jag vill inte göra så stor affär av hälsa - det ska va enkelt och helst gratis :)

Detox


Kommentarer

Populära inlägg