Lingon - ett superbär, ett av de bättre på jorden.

Man behöver inte ge sig iväg på en färd runt halva jorden för att hitta Superfrukter som det heter i hälsovärlden. Superbären med superkrafterna importeras från världens alla hörn när de växer här i våra skogar och på buskar.
Jag har tidigare skrivit om superbäret Blåbär men nu är det alltså Lingonet som är The Next BIG thing.
Jag brukar äta dem råa, mixa dem i mina smoothys - det behöver inte vara svårare än så att få i sig av Lingonets antioxidanter, cancerbekämpare och fettdödare, för det är vad innehållet i Lingonen gör; motverkar cancerogena ämnen, motverkar infektioner,  skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar, stärker immunförsvaret och skyddar mot urininfektioner och andra typer av slemhinneinfektioner och bekämpar effekterna av fet mat.
 Lingon innehåller; Vitaminerna A, C och E, fosfor, kalium, kalcium, mangan, bensoensyra, lignaner, flavonoider, resveratrol.

Som om inte detta vore nog så är Lingonet ett superbär därför att det får ut dig på skogspromenad !!!
Det går även att köpa Lingon i Juice eller pulverform för den som absolut inte tänker unna sig en promenad i skogen för att hitta dessa Superbär; Lingon o Blåbär - men det dröjer ju ett tag innan man hittar dem där. I slutet av Juli kan det vara en ide att ge sig ut i skogarna och leta.
Jag brukar frysa ner bären i liter påsar. Man kan blanda olika sorters bär, tina upp dem och använda någon deciliter per dag i sin dagliga Smoothy.
Bär i butiken är dyrt så ta chansen under sensommaren att ge dig ut och plocka ihop ditt eget Superbärsförråd.

Superbär


Kommentarer

Populära inlägg