Passion för livet

Människan tycks ha degraderats till konsument och var och en av oss möts av hundratals budskap dagligen om sätt att konsumera. Detta är det enda intresse omvärlden har för människan idag - att hon spenderar sina pengar på just dem.
En tragisk utveckling - synnerligen trist.
Det bästa vi har här i världen är gratis; solnedgångar och dito upp, relationer, vatten i kranen och tak över huvudet. Vi är lyckligt lottade här i västvärlden och det finns egentligen få anledningar att sörja - endå gör vi det.
Budskapen om att vi aldrig ska låta oss nöja med den kostnadsfria glädjen utan att allting alltid går att förbättra - är deprimerande.
I konsumtionshysterin har människorna blivit ytliga varelser med grunda tankegångar. Även om människan av idag inte har tid att känna efter hur hon mår, vad hon verkligen behöver eller ens tid att lära känna sig själv och sina verkliga behov - så är behovet av ständiga förbättringar ett tecken på verklig brist på sann tillfredsställelse.
I den stund människan förlorar förmågan att glädjas åt det lilla har hon förlorat den verkliga livsglädjen - passionen som drivkraften i sitt liv. Passionen för livet. Livslusten.
Hon har degraderats till konsument - och detta är hennes livs mening. Tragiskt.

Vi måste stanna upp - vi måste stoppa denna utveckling. Vi måste genomskåda konsumtionshetsen och avslöja den för vad den är; ett meningslöst springande efter allt det som endå aldrig kan ge oss det vi behöver; livsglädjen.
Faktum är att denna utveckling är katastrofal - den är katastrofal för alla och för en lång tid framåt i tiden. Den påverkar våra relationer till våra barn - och den kommer att skapa avbilder av oss själva - i generationer framöver.

Företag och marknadskrafter vill inte att vi hoppar av konsumtionshetsen utan trummar tvärtom på utvecklingen och pumpar ut ständigt nya budskap om hur mycket bättre livet skulle kunna vara om vi hade denna sista pryl, detta plagg, bil eller senaste attiralj.

Rädda din själ, rädda dina relationer och rädda dina barn - genom att hoppa av denna hysteriska karusell av tomma löften om ett bättre liv. 

Frid - vad mer behöver jag. Där i stormens öga är det lugnt - där någonstans börjar vägen tillbaka till ett liv av glädje och gemenskap - där finns den sanna glädjen och det som är verkligt värdefullt - så värdefullt att det inte går att köpa för pengar.

Glädje, kärlek, gemenskap och en brinnande låga; passionen för livet. Tänd den igen - och vila i dess värme tillsammans med dem du delar din stund på jorden med. Mer behövs inte för att vara den rikaste människan i världen för;  Rikast är den som är Nöjd.

Deborah EnglundKommentarer

Populära inlägg